Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ντομάτες γεμιστές- πιπεριές με κιμά

                                                     Nτομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά ,παλιά σμυρνέικη συνταγή της Αγγελικής Τσακαλοπούλου -1986 

 

Αδειάζουμε τις ντομάτες από την ψίχα ανοίγοντάς τες από το πάνω μέρος ,στραγγίζουμε το ζουμί με σουρωτύρι και το κρατάμε για τις πατάτες ,ενώ την ψίχα της ντομάτας χοντροκόβουμε .Τσιγαρίζουμε σε 5 κουταλιές ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ τον κιμά ,με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά .Ρίχνουμε την χοντροκομένη ντομάτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά .Σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε αλάτι -όχι πολύ γιατί θα βάλουμε μετά pecorino romano Που είναι πολύ αλμυρό -και πιπέρι .Κατόπιν βάζουμε 10 κουταλιές της σούπας pecorino romano .Ρίχνουμε το pecorino romano σιγά σιγά και ανακατεύουμε σε σβηστή φωτιά .Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και το ρυζι και ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα ,με την φωτιά σβηστή .Ανακατεύουμε καλά την γέμιση .Στις ντομάτες βάζουμε στο πάτο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη -δεν βάζουμε ζάχαρη στις πιπεριές .Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μίγμα .

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ,ξεπλένουμε , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με 4 κουταλιές της σούπας ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ .

Τοποθετούμε τα γεμιστά σε ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε τις πατάτες αφού κάνουμε την προηγούμενη προεργασία .Περιχύνουμε τα γεμιστά μας μες τον χυμό τον ντομάτων που έχουμε κρατήσει αφού στραγγίξαμε με σουρωτήρι τα σπόρια .

Βάζουμε στον φούρνο ,180 ο C στην πρό τελευταία από κάτω προς τα πάνω σχάρα και ψήνουμε για 2 ώρες .Αν θέλουμε την πρώτη ώρα ψήνουμε τα γεμισ΄τα σκεπασμένα με χαρτί bake ελαφρώς βρεμένο .



Υλικά

7 ντομάτες 

5 πιπεριές 

4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά 

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 

8-10 κουταλιές της σούπας pecorino romano AURICCHIO 

1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 

7 κουταλιές ρύζι για γεμιστά 

αλάτι ,πιπέρι ,ζάχαρη για το εσωτερικό των ντομάτων 

5 κουταλιές ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για το τσιγάρισμα του κιμά 

4 κουταλιές ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για την προετοιμασία των πατατών 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend