Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ντομάτες Γεμιστές Βιργινίας

( της Βιργινίας Γεωργιλή Πατέρα)
«Οι καλύτερες που φάγατε ποτέ»,
το μυστικό τους πολλά κρεμμύδια.

Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε με ένα μαχαίρι ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τους σπόρους και αφαιρούμε την ψίχα τους. Το υλικό τους το κρατάμε σε ένα μπωλ. Αλατοπιπερίζουμε τις ντομάτες στο ταψί τις τοποθετούμε στο ταψί και ρίχνουμε μέσα τους την ζάχαρη.
Πλένουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, την πατάτα και τα κρεμμύδια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα που ήδη έχουμε ρίξει ΑΡΙΣΤΟΝ και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια ρύζι τα γυρνάμε και αυτά 5 – 6 φορές στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας ( κρατάμε ένα ποτήρι), τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες, αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Γεμίζουμε τις ντομάτες μας με το υλικό και τις καπακώνουμε. Ρίχνουμε λάδι, το ποτήρι της ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγο γαλέτα. Ψήνουμε στους 180Ί - 200Ί για 45 – 1 ώρα.



Υλικά

14 Ντομάτες
2 κολοκύθια ψιλοτριμμένα
2 μελιτζάνες ψιλοτριμμένες
1 φλυτζάνι BARBA BEN
1 φλυτζάνι 3 άλφα γλασέ
1 πατάτα ψιλοτριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό
10 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
λίγο δυόσμο
1 σακουλάκι κουκουνάρι
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 κουταλάκι ζάχαρη στο εσωτερικό κάθε ντομάτας
Λίγο ΑΡΙΣΤΟΝ για το τσιγάρισμα
1 φλιτζάνι λάδι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend