Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ντομάτες Γεμιστές και Πιπεριές Light

της Georgette Ιγγλέση

Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές κόβοντας τες από πάνω ( όχι από το κοτσάνι).
Σε ένα μπωλ βάζουμε το εσωτερικό της ντομάτας και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπωλ μετράμε το ρύζι, μια κουταλιά της σούπας για κάθε γεμιστό.
Πλένουμε το ρύζι στο σουρωτήρι.
Βράζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό, στραγγίζουμε και προσθέτουμε στο μπωλ με το ρύζι. Από το μπωλ με το εσωτερικό της ντομάτας διαλέγουμε τα κομματάκια χωρίς σπόρους και τα κόβουμε σε κομματάκια για να προσθέσουμε στο μπωλ με το ρύζι. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κουκουνάρι, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με αλάτι αρκετό και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα γεμιστά αφού έχουμε αλατίσει το εσωτερικό των γεμιστών, για να γίνει μελομένη η γέμιση ( ζουμερή), ρίχνουμε και λίγο ζουμί ντομάτας.
Κλείνουμε τα γεμιστά με τα καπάκια, έχοντας γεμίσει όχι μέχρι πάνω για να έχει περιθώριο να φουσκώσει το ρύζι. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζουμί ντομάτας σε όλο το ταψί ,περνώντας το από το σουρωτήρι για να συγκρατήσουμε τους σπόρους. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και ετοιμάζουμε τις πατάτες. Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο από το ζουμί ντομάτας που μας έχει περισσεύσει και τις σφηνώνουμε ανάμεσα στα γεμιστά.
Βάζουμε τον φούρνο μόνο από κάτω και ψήνουμε 1:40 – 2:00 ώρες στους 160Ί. Δεν σκεπάζουμε με bake χαρτί από την αρχή το φαγητό μας. Αν χρειαστεί λίγο νεράκι ρίχνουμε βραστό. Αν καούν από πάνω και είναι άψητο το ρύζι σκεπάζουμε με αλουμινόφυλλο ή bake βρεμένο και τσαλακωμένο.



Υλικά

10 Ντομάτες,
2 Πιπεριές
4 Μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χούφτα ψιλοκομ. Μαϊντανό
1 σακουλάκι κουκουνάρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend