Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μπρούσκετα με Provolone και Τοματίνια

Γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό βραδυνό! Συνοδεύεται τέλεια με κόκκινο κρασί.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Αφού αλείψουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε ταψί αλειμένο με ΑRISTON. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να φρυγανιστούν. Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο, τοποθετούμε τα τοματίνια, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τυρί provolone.( Θα βρείτε provolone auricchio που είναι θεσπέσιο ,όλο το χρόνο στα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ). Βάζουμε τις φέτες ξανά στο φούρνο και τις ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει καλά το ψωμί. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού κα ροδέλες τοματίνια. Ο φρέσκος βασιλικό το χειμώνα μπορεί να αντικατασταθεί με ρίγανη.



Υλικά

12 φέτες χωριάτικο ψωμί
12 λεπτές τυρί provolone AURICCHIO
(θα το βρείτε μόνο στα super market ΑΒ Βασιλόπουλος τα Χριστούγεννα

και στα super market Σκλαβενίτης όλο τον χρόνο)
6 τοματάκια cherry
24 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Λίγο ARISTON για επάλειψη στο ταψί .



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend