Μπρούσκετα με Provolone και Τοματίνια

Υλικά

12 φέτες χωριάτικο ψωμί
12 λεπτές τυρί pro­volone AURICCHIO
(θα το βρείτε μόνο στα super mar­ket ΑΒ Βασιλόπουλος τα Χριστούγεννα) και στα super mar­ket Σκλαβενίτης όλο το χρόνο)
6 τοματάκια cher­ry
24 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο
λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για επάλειψη στο ταψί

Εκτέλεση

Γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό βραδινό! Συνοδεύεται τέλεια με κόκκινο κρασί.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Αφού αλείψουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να φρυγανιστούν. Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο, τοποθετούμε τα τοματίνια, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τυρί pro­volone. (Θα βρείτε pro­volone AURICCHIO που είναι θεσπέσιο, όλο το χρόνο στα super mar­ket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ). 

Βάζουμε τις φέτες ξανά στο φούρνο και τις ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει καλά το ψωμί. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού κα ροδέλες τοματίνια.

Ο φρέσκος βασιλικός, το χειμώνα μπορεί να αντικατασταθεί με ρίγανη. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top