Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Mπιφτέκια με Τριμμένη Πατάτα και Σάλτσα

Περνάμε την πατάτα στον τρίφτη λαχανικών ωμή. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Ζυμώνουμε πολύ καλά μαζί με τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε 5-6 μακρόστενα μπιφτέκι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα μπιφτέκια 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το χυμό τομάτας, αλάτι, πιπέρι και μία κουταλιά Worcestershire Sauce. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο. Βγάζουμε σε μιά πιατέλα τα μπιφτέκια, διαλύουμε 1 κουταλιά αλεύρι σε 5 κουταλιές νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε λίγο για να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τα μπιφτέκια και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Συνδυάζεται με σωταρισμένα λαχανικά



Υλικά

400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι πατάτα ωμή

2 κουταλιές φρυγανιά

2 πιπεριές πράσινες

1 αυγό

2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ

1 φλιτζάνι χυμό τομάτας

Worcestershire Sauce

1 κουταλιά αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι.

Μαϊντανό



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend