Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μπιφτέκια Georgette

Χωρίζουμε τον κυμά σε μικρά μπαλάκια, όσο μία μικρή χουφτίτσα. Όσα βγαίνουν τα μπιφτέκια, τόσες φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, μουσκεμένο προσθέτουμε. Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μία κουταλιά λάδι, το χυμό λεμόνι, ρίγανη τριμμένη και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Ψήνουμε στο γκριλ και τα γυρίζουμε μόνο μία φορά. Πριν σερβίρουμε χτυπάμε λαδολέμονο και περιχύνουμε τα μπιφτέκια μας.



Υλικά

800 γρ κιμάς μοσχαρίσιος χωρίς πάχος & νεύρα,
περασμένο 2 φορές από τη μηχανή, σπάλα ή κιλότο

Φέτες μπαγιάτικο ψωμί

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

Χυμός 1/2 λεμονιού

Ρίγανη



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend