Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μπεκάτσες

Καθαρίζετε τις μπεκάτσες και βγάζετε μόνο το στομάχι . Τυλίγετε το στήθος με το ΑΡΙΣΤΟΝ και τις δένετε . Τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Είναι έτοιμες για το φούρνο. Βάζετε τις μπεκάτσες σε ταψάκι με λίγο ΑΡΙΣΤΟΝ και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί μισή ώρα περίπου ενώ τις γυρίζετε και τις περιχύνετε με την σάλτσα τους συχνά. Κατόπιν ρίχνετε το κρασί και τις ψήνετε επί 20 λεπτά ακόμα. Παίρνετε το συκώτι από τις μπεκάτσες και το λιώνετε . Το αναμιγνύετε με φουά γκρά και με λίγο αγελαδινό βούτυρο. Προσθέτουμε την σάλτσα από τις μπεκάτσες αφού αφαιρέσετε το λίπος . Ζεσταίνετε την σάλτσα και την ρίχνετε πάνω στις μπεκάτσες.



Υλικά

2 Μπεκάτσες
4 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
Αλάτι . Πιπέρι
½ Φλυτζάνι τσαγιού
Κρασί άσπρο ( Σεκ )
100 γρ. Φουά Γκρά
1 κουταλάκι Αγελαδινό Βούτυρο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend