Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μπακαλιάρος στο φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Κόψτε 4 τετράγωνα κομμάτια 38 εκ. αντικολλητικό λαδόχαρτο. Ζεστάνετε το ΑΡΙΣΤΟΝ σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε μια κουταλιά μείγμα στο κέντρο κάθε λαδόχαρτου. Τοποθετήστε από πάνω ένα φιλέτο μπακαλιάρου, πασπαλίστε με μαϊντανό και βάλτε από πάνω τις φέτες λεμονιού.Μοιράστε τις ντομάτες στα λαδόχαρτα. Αλατοπιπερώστε και ραντίστε τα φιλέτα με κρασί. Διπλώστε καλά τα λαδόχαρτα για να κλείσετε μέσα τα φιλέτα, τοποθετήστε τα σ’ ένα ταψί και ψήστε τα για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να μην είναι ωμό.



Υλικά

1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φετάκια
700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου,
κομμένο σε 4 ίσα κομμάτια
3 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός,
ψιλοκομμένος
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 ντομάτες ρόμα, κομμένες κατά μήκος, σε 8 κομμάτια η καθεμιά
αλάτι και μαυροπίπερο
4 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend