Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μωβ Σπαράγγια με Vinaigrette Πορτοκαλιού

Κόβουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια διαγώνια και τις κρατάμε. Κόβουμε τα κοτσάνια από 10 σπαράγγια διαγώνια σε φέτες 6 χλστ. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο που έχουμε για να ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά, βγάζουμε τη χρωματιστή εξωτερική φλούδα από τα 4 σπαράγγια που μας έμειναν σε μακριές λωρίδες. Κρατάμε το εσωτερικό των σπαραγγιών για άλλη χρήση.

Ζεματάμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις λωρίδες σε βραστό νερό για μισό λεπτό. Με μία τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά με ένα απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνουμε το ΑRISTON σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1/2 λεπτό. Προσθετούμε το χυμό πορτοκάλι, το χυμό γλυκολέμονο και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε τα σπαράγγια μας σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φραγκομαϊντανό.



Υλικά

14 μίσχοι από μεγάλα μωβ ή πράσινα σπαράγγια

1 κουταλιά ΑRISTON

2 κουταλίες κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Χυμός από 1 πορτοκάλι

1 κουταλιά χυμό από lime (γλυκολέμονο)

1 κουταλιά ανθόμελο

2 κουταλιές φραγκομαϊντανό για γαρνίρισμα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend