Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μοσχαρι stir-frie με λαχανικα, κάσιους και αγριο ρυζι της Chef Καρολίνας Δωρίτη

 
Η συνταγή της Chef μας Καρολίνας Δωρίτη ,παρουσιάστηκε από την ίδια στην εκπομπή ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ,ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ στις 10/6/2017 .

Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε αντίστοιχα και το κρεμμύδι, το φινόκιο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Ζεσταινουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok σε δυνατή φωτιά. βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ARISTON , 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με 10% COCONUT OIL .Βάζουμε το τριμμένο τζίντζερ, το κρέας, τα κρεμμύδια και το φινόκιο και σωτάρουμε ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε τον αρακά, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για δυο-τρια λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το μπρόκολο, τα κάσιους, τη σόγια και την oyster sauce. Ανακατευουμε ελαφρά για λίγα ακομα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λάιμ. Σερβίρουμε με άγριο ρύζι.
 
Για το ρύζι
Βράζουμε τρία φλυτζάνια νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι και ένα φλυτζάνι αγριο ρύζι. Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, το σουρώνετε και σερβίρετε.


Υλικά

(για 3 μερίδες)
 
500 γρ μοσχαρισιο κρέας (κιλότο ή σπάλα ή μπριζόλα)
1 κρεμμύδι άσπρο
1 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3 μέτριες πιπεριές χρωματιστές
4-5 μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλο μανιτάρι)
1 κουτ. σούπας αρακάς
6-7 φουντίτσες φρέσκου μπρόκολου
1 κουτ. σούπας φυστίκια κάσιους
1/2 φινόκιο
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας oyster sauce
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με 10% COCONUT OIL
Χυμό από ένα λάιμ
 
1 φλυτζάνι Αγριο ρύζι
3 φλυτζάνια νερό
αλάτι


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend