Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μοσχάρι Sichuan με Μελιτζάνες

Παγώνουμε το κρέας για μία ώρα, ώστε να γίνει πίο εύκολο το κόψιμο του σε λεπτές φέτες. Κόβουμε μετά τις φέτες σε κομμάτια με 5 εκ. μάκρος. Βάζουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε διαγώνια σε φέτες περίπου με 1 δάκτυλο πάχος. Στοιβάζουμε και κόβουμε τις φέτες ξανά στα τρία.

Σε ένα μικρό μπώλ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ζωμό, την soya sauce, το sherry, το ξύδι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Το βάζουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ΑRISTON  σε ένα wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει. Με μία τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε το μοσχαράκι στο ΑRISTON. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να τσιγαριστεί, περίπου ενάμισι λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια στο wok και τηγανίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1/2 λεπτό. Βγάζουμε σε μία πιατέλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κουταλία ARISTON και τις μελιτζάνες. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μίγμα με την soya sauce και βράζουμε μέχρι που η μελιτζάνα γίνεται τρυφερή δηλαδή για 2 ακόμα λεπτά.

Προσθέτουμε το μοσχάρακι από την πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο wok. Όταν γίνει το μοσχαράκι, μετά από 2 λεπτά περίπου, το βάζουμε πάνω στο ρύζι που έχουμε κάνει στον ατμό. Περιχύνουμε με τις μελιτζάνες και σερβίρουμε αμέσως.



Υλικά

375 γρ μοσχάρι κυλότο

375 γρ λεπτές μελιτζάνες

2 κουταλάκια ζάχαρη

60 ml ζωμός κότας

2 κουταλιές soya sauce

2 κουταλιές sherry

2 κουταλάκια κρασί από ρύζι

2 κουταλιές ΑRISTON

3 κουταλιές ψιλοκομμένο σκόρδο

45 γρ ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
(λευκό και λίγο από το πράσινο μέρος)

2 κουταλιές φρεσκοκομμένο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Ρύζι βρασμένο στον ατμό



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend