Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μοσχάρι Bourgignon

της Ελένης Αβούρη


Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια και τα καρότα σε χοντρές φέτες.

Σωτάρουμε το κρέας στο ΑΡΙΣΤΟΝ.

Μόλις σωταριστεί το βγάζουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια στιφάδου ολόκληρα και τα καρότα και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά. Βάζουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί, αλάτι πιπέρι και το νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες. Στην τελευταία μισή ώρα προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφού τα έχουμε σωτάρει πριν με μία κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή άσπρο πιλάφι.



Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

4 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ

1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα ΚΥΚΝΟΣ

10 κρεμμυδάκια στιφάδου

4 καρότα

1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

1 ½ φλιτζάνι νερό



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend