Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μοσχαράκι Ψητό Κατσαρόλας _Νουά της Ελένης Αβούρη

Αγαπώ τις συνταγές της πολυαγαπημένης μου Θείας Ελένης ,δεν υπάρχουν ...

 

Δένουμε το νουά για να κρατήσει το σχήμα του όταν ψηθεί. Αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε καλά στο ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ  από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, του λεμονιού, το κονιάκ και 1 φλυτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου, προσθέτοντας πότε πότε νερό αν χρειαστεί, ώστε να σιγοψήνεται μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες, τα σοτάρουμε σε λίγο ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ και τα αφήνουμε να ψηθούν λίγη ώρα.
Δένουμε την σάλτσα με το corn flour και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Περιχύνουμε τις φέτες του ψητού με την σάλτσα και σερβίρουμε.



Υλικά

2 κιλά νουά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
λίγο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ 
αλάτι, πιπέρι
1 κουτί μανιτάρια 400 γρ.
1-2 κουταλιές corn flour



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend