Μηλόπιτα Σικελίας

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

120 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50 gr. αλεσμένα καρύδια, καβουρντισμένα
1 κιλό μήλα (ποικιλία Σμιθ)
ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
3 αυγά
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
250 gr. ζάχαρη
150 gr. αλεύρι
2 κουταλάκια Bak­ing Pow­der
100 ml γάλα
120 gr. σταφίδες
100 gr. κουκουνάρι, καβουρντισμένο
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190οC. Αλείψτε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μια φόρμα κέικ 24 εκ. και στη συνέχεια πασπαλίστε την με τα καρύδια.

Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ανακατώστε τα με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε τα αυγά με τη βανίλια και τη ζάχαρη, μέχρι ν’ ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, το αλεύρι, το Bak­ing Pow­der και το γάλα. Ανακατώστε καλά.

Ρίξτε το ένα τρίτο του μείγματος στη φόρμα, βάλτε από πάνω το ένα τρίτο από τα μήλα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές και πασπαλίστε την επιφάνεια με ζάχαρη και κανέλα. Ψήστε τη μηλόπιτα στους 190οC για 55 λεπτά, κι αφήστε την να κρυώσει για 20 λεπτά, μέσα στη φόρμα. Τέλος, ξεφορμάρετέ την και πασπαλίστε με την άχνη. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top