Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μοσχαρίσιο στήθος σιγοψημμένο με μπαχαρικά ,με πουρέ (original french recipe )

Του Culinary Chef Γιώργου Παπακώστα ,ΕΛΕΝΗ ,12-3-2015 
Καταπληκτική συνταγή ,ο νέος μας chef μαγειρεύει τέλεια .Δεν έμεινε τίποτα στο πλατώ ,
υπέροχη συνταγή ,τέλειος πουρές .Το αλάτι που δίνει στην συνταγή είναι σωστό -για κάθε κιλό κρέας
2,2 κουταλιές της σούπας αλάτι .
Πάμε για την συνταγή :
Για το μοσχάρι-
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί και σε ένα μεγάλο σκεύος απλώνουμε μια στρώση του mix.
Πάνω στα μπαχαρικά βάζουμε το μοσχάρι και απο πάνω βάζουμε το υπόλοιπο mix.
Κάνουμε μασάζ στο κρέας να καλυφτεί όλη η επιφάνεια με τα μπαχαρικά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο στην άλλη πλευρά.
Σκεπάζουμε το σκέυος με μεμβράνη και το βάζουμε σο ψυγείο για 4-12 ώρες 
Βγάζουμε το μοσχάρι απο το ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου μια ώρα να έρθει
σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα λιώνουμε το ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
και όταν κάψει σωτάρουμε το κρέας απο όλες τις πλευρές να κάνει κρούστα.
Σε ένα σκέυος, καλύτερα σε γάστρα, που χωράει στον φούρνο μας βάζουμε ένα σχαράκι,
ή ψιλοκκομένα λαχανικά ώστε να μην ακουμπάει το κρέας στον πάτο του σκεύους,
το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο μεσαίο συρτάρι του φούρνου.
Ψήνουμε για 4 ώρες με το σκεύος σκεπασμένο και την τελευταία ώρα ασκέπαστο.
Το αφήνουμε οπωσδήποτε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και μετά το κόβουμε…  
 
Για τον πουρέ πατάτας-
 
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βράστε σε μια κατσαρόλα ξεκινώντας με κρύο νερό εως ότου τρυπιούντε εύκολα με ένα μαχαίρι ή για περίπου 25 λεπτά
Εν το μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα.
Αδειάστε το νερό και επισρέψτε την κατσαρόλα στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά για να στεγνώσουν οι πατάτες.
Ιδανικά με ένα food mill ή ακόμα και με ένα σκληρό αυγοδάρτη, λιώστε τις πατάτες,
προσθέστε το ARISTON,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  και ενώ ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη
προσθέστε και το ζεστό γάλα. Κλείστε το μάτι και συμπληρώστε αλάτι και πιπέρι


Υλικά

Υλικά για το κρέας 
 
4 κιλά μοσχαρίσιο στήθος (brisket)
2 κσ ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
10 κσ αλάτι
3 κσ μαύρο πιπέρι
4 κσ πάπρικα
1 κσ καπνιστή πάπρικα
4 κσ καυτερό πιπέρι chili
2 κσ σκόρδο γκρανουλέ
4 κσ θυμάρι
4 κσ καστανή ζάχαρη
 
Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
2 κούπες γάλα (ζεστό)
220 gr ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  
αλάτι και πιπέρι


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend