Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο με ρίγανη και Τζίνζερ _της Κλαίρης Μιχαήλ

Απλή συνταγή ,εύκολη ,γρήγορη και εντυπωσιακή σε γεύση .
 
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ  (βαθύ ανοξείδωτο ).
Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε το στημένο λεμόνι και το τζίντζερ.
Ανακατεύουμε και  προσθέτουμε το κρασί .
Ρίχνουμε τη ρίγανη και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή φωτιά_ σκεπασμένο για 15 περίπου λεπτά. 
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε  να σιγοψηθει 
Σερβίρεται :
Με ρύζι μπασματι και μια κουταλιά δροσερό γιαούρτι.
Εννοείται η συνταγή του basmati .....για όποιον δεν ξέρει την Ινδική συνταγή του VIGEI ---καιμε για 2-3 λεπτά με ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με 5% βούτυρο ,ενώ αμέσως μόλις ρίξουμε το ARISTON και πρίν ρίξουμε το ρύζι,σπάμε  7 σπόρους κάρδαμο ,αποσπάμε τους μαύρους σπόρους και ρίχνουμε στα ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με 5% βούτυρο γάλακτος ,για να αρωματιστεί το ρύζι μας .Kατοπιν βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό για κάθε φλυτζάνι basmati .Σιγοβράζουμε ,βλέπουμε τις τρύπες στο ρύζι και κλέινουμε την φωτιά .
 
 
Καλή απόλαυση! !!!


Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου 
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας
ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ
2κουταλιές τριμμένη ρίγανη
3 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ
 
1 λεμόνι στημένο
Αλάτι /πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend