Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Mαριναρισμένα Κρεατικά για την Τσικνοπέμπτη της Chef Ρένιας Σίμωση

 

Εκτέλεση μαριναρισμένο μοσχάρι :

 

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και απλώστε τη μαρινάτα καλά σε όλο το χοιρινό, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσετε.

 

Ρίξτε στο τηγάνι ή στη γκριλιέρα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ να λιώσει και ψήστε το χοιρινό.

 

Εκτέλεση μαριναρισμένο χοιρινό :

 

Βάλτε το ξύδι, το κρασί και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.

 

Απλώστε τη μαρινάτα καλά σε όλο το κρέας και τα δαφνόφυλλα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσετε.

 

Βάλτε στο τηγάνι ή στη γκριλιέρα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ να λιώσει και ψήστε το κρέας.

 

 

 

Εκτέλεση μαριναρισμένο κοτόπουλο :

 

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.

 

Απλώστε τη μαρινάτα καλά σε όλο το κοτόπουλο και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσετε.

 

Βάλτε στο τηγάνι ή στη γκριλιέρα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ να λιώσει και ψήστε το κοτόπουλο.

 

 



Υλικά

 

Μαρινάδα για μοσχάρι

 

Υλικά για ένα κιλό μοσχαρίσιο κρέας

 

1 φλ. κόκκινο κρασί

 

½ φλ. ξύδι μπαλσάμικο

 

2 κρεμμύδια

 

Δαφνόφυλλα

 

Για το ψήσιμο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

 

Μαρινάδα για χοιρινό

 

Υλικά για ένα κιλό χοιρινό κρέας

 

½ φλ. χυμό πορτοκάλι

 

¼ φλ. σάλτσα σόγιας

 

¼ φλ. πελτές ντομάτας

 

¼ φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου

 

(η αναλογία είναι περίπου 3 μέρη χυμό πορτοκάλι και 1 μέρος καθένα από τα υπόλοιπα υλικά)

 

1κ.σ. παπρικά καπνιστή

 

Για το ψήσιμο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

 

Μαρινάδα για κοτόπουλο

 

Υλικά για ένα κιλό κοτόπουλο φιλέτο

 

40γρ. φρέσκο τζίντζερ

 

Χυμό από 2 λάιμ

 

1 σκελίδα σκόρδο

 

2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο μόνο τα φυλλαράκια (μαδημένο)

 

1κ.γ. θυμάρι

 

½ κ.γ. αλάτι

 

1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

 

1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

Για το ψήσιμο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend