Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Μακαρονόπιτα με Τυρί

Βράζουμε τα ζυμαρικά 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα 4 αυγά, το γάλα, λίγο πιπέρι, τον μαϊντανό, το ζαμπόν ή το μπέϊκον, το ανθότυρο και τη φέτα (αφού τα έχουμε περάσει από το χοντρό τρίφτη) και προσθέτουμε τα μακαρόνια που έχουμε βράσει.

Αλείφουμε το pyrex με ΑΡΙΣΤΟΝ και στρώνουμε τα 6 φύλλα κρούστας, αφού περάσουμε το καθένα με ΑΡΙΣΤΟΝ. Ρίχνουμε το υλικό του μπολ και γυρίζουμε τις άκρες. Ανακατεύουμε 1 αυγό, την κρέμα γάλακτος, το gouda ή το emmental και περιχύνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς 3/4 για να ροδίσει.



Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια
1 λίτρο γάλα
500 γρ φέτα τριμμένη
Λίγο ΑΡΙΣΤΟΝ
150 γρ ανθότυρο
5 αυγά
6 φέτες ζαμπόν ή μπέϊκον
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
6 φύλλα κρούστας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνι gouda ή emmental τριμμένο
Πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend