Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Λαζάνια Φλωρεντίν με Κοτόπουλο

Αλείψτε με Άριστον ένα τετράγωνο πυρέξ και ρίξτε μέσα ½ Κούπας από την μπεσαμέλ. Τοποθετήστε επάνω από την σάλτσα 2 λαζάνια και καλύψτε τα με το μισό κοτόπουλο και το μισό από το σπανάκι. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, βάζοντας την μισή από την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τελειώστε με μια στρώση λαζάνια. Περιχύστε τα με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε φούρνο180Ί C. 30’ περίπου, ώσπου να μαλακώσουν τα λαζάνια και να δημιουργηθούν μικρές φούσκες στην σάλτσα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, ρίξτε επάνω τα τυριά και συνεχίστε το ψήσιμο 15’ ακόμη. Αφήστε το φαγητό να σταθεί 10’ πριν το σερβίρετε.



Υλικά

1 δόση μπεσαμέλ ( βασικές συνταγές)
Αλάτι κι άσπρο πιπέρι
Ό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
6 λαζάνια
1 ½ κούπας βρασμένο στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
1 κούπα σπανάκι ψιλοκομμένο, ζεματισμένο και στραγγισμένο καλά
1/2 κούπας τριμμένη μοτσαρέλα και 1/2 κούπας τριμμένη γκοργκοντζόλα (προαιρετικά).
Άριστον για το βουτύρωμα.



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend