Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Λαχανοντολμάδες Αντιγόνη

Ζεματάμε το λάχανο και το κόβουμε μακρόστενες λωρίδες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά τη γέμιση. Γεμίζουμε τις λωρίδες ανοικτές στα πλάγια. Τοποθετούμε φύλλα από το λάχανο στον πάτο της κατσαρόλας. Σφηνώνουμε τους γεμισμένους ντολμάδες τον ένα πολύ κόντα στον άλλο στον πάτο της κατσαρόλας. Βάζουμε σε στρώσεις τους ντολμάδες.
Σε μιά άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με έναν κύβο λαχανικών και περιχύνουμε τους ντολμάδες. Βάζουμε από πάνω φύλλα από το λαχάνο και ένα μικρό πιάτο για να τους κρατάει σταθερούς κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ψήνουμε τους ντολμάδες μέχρι να γίνουν.
Σάλτσα:
Παίρνουμε το ζωμό από τους λαχανοντολμάδες με μία βαθιά κουτάλα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι 2 κουταλές ΑΡΙΣΤΟΝ και χυμό από 1 1/2 λεμόνι. Σε ένα ποτήρι διαλύουμε το corn flour. Καθώς βράζει το ζουμί με το ΑΡΙΣΤΟΝ, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το corn flour, όση ποσότητα χρειάζεται για να πήξει (δεν είναι απαραίτητο να ρίξουμε όλο το μίγμα). Στη συνέχεια χτυπάμε 2 κρόκους αυγών σε μεγάλο μπολ και σιγά σιγά ρίχνουμε τη σάλτσα από τους λαχανοντολμάδες σουρώνοντας. Αφού τελείωσουμε ρίχνουμε όλη τη σάλτσα από το μπολ στην κατσαρόλα με τους λαχανοντολμάδες.



Υλικά

1 λάχανο

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο 2 φορές στη μηχανή

1/2 φλιτζάνι ρυζι για γεμιστά

3/4 κρεμμύδια πολτοποιημένα

Λίγο μαϊντανο ψιλοκομμένο

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι τυρί τριμμένο

(προτείνεται η μυζήθρα)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

Υλικά για τη σάλτσα:

2 λεμόνια

1 ποτήρι γάλα

4 κουταλιές γεμάτες corn flour

2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ

2 κρόκους αυγών



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend