Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Λαγάνα

Βάζουμε στο mixer το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα, βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε 10 λεπτά και βάζουμε το mixer σε λειτουργία προσθέτωντας το αλάτι, το λιωμένο ARISTON  και 4-5 κουταλιές νερό. Χτυπάμε το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά.

Μετά λαδώνουμε με ARISTON καλά τα χέρια μας και κάνουμε μία μπάλα. Το αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει. Μετά λαδώνουμε τη λαμαρίνα μας, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 3 μέρη και πατάμε με λαδωμένα χέρια στη λαμαρίνα το κάθε κομμάτι σε σχήμα οβάλ. Αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει. Μετά βρέχουμε λίγο σουσάμι και με βρεγμένα χέρια το απλώνουμε πάνω στις λαγάνες. Με τα δάχτυλα μας κάνουμε βαθιές τρύπες σε όλη την επιφάνεια της λαγάνας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 25 λεπτά.



Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

1 φακελλάκι ξηρή μαγιά

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

1 1/2 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές λιωμένο ARISTON

Σουσάμι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend