Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κροκέττες Μπακαλιάρου και Σαλάτα με Πλιγούρι ,Λαχανικά και Πέστο Μυρωδικών της Chef Ρένιας Σίμωση

Εκπομπή ΕΛΕΝΗ -Παρασκευή 18/3/2016 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για τις Κροκέττες : Βράζετε το μπακαλιάρο 15 λεπτά περίπου, τον στραγγίζετε και αφού κρυώσει βγάζετε τα κόκαλα. Βράζετε τις πατάτες και με ένα πιρούνι ή στον μύλο των λαχανικών και τις λιώνετε ελαφρά. Ο μπακαλιάρος να είναι σε ίδια αναλογία με τις πατάτες. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι. Στο μπλέντερ βάζετε τζίντζερ, μαιντανό, ρίγανη, αυγά, χυμό λεμονιού, σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε όλα τα υλικά με τα χέρια σας και βάζετε αλάτι και πιπέρι. Πλάστε τις κροκέτες και σε ένα μπόλ ανακατέψτε ψιλοκομμένο μαιντανό και τριμμένη φρυγανιά και πανάρετε τις κροκέτες. Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά σε ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μπορείτε να τις ετοιμάσετε από πριν και να τις γκρατινάρετε στο φούρνο πριν τις σερβίρετε. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για την Σαλάτα : Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μπολ με νερό και αφήστε το να μαλακώσει. Οταν θα είναι έτοιμο στραγγίστε το και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπόλ. Κόψτε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και βάλτε τις σε μια γκριλιέρα ή σε ένα τηγάνι να μαλακώσουν λίγο και να βγουν τα αρώματά τους. Στο μπλέντερ φτιάξτε το πέστο ανακατεύοντας και πολτοποιώντας όλα τα παρακάτω υλικά βασιλικό, ρίγανη, μαιντανό, ρόκα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού,ξύδι, μέλι. Βάλτε το πέστο στο πλιγούρι και προσθέστε τις ελιές, τις πιπεριές και το σπανάκι. Αλατίστε κατά βούληση.



Υλικά

ΥΛΙΚΑ για τις Κροκέττες :Μπακαλιάρου 550γρ. ΠΑΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΦΙΛΕΤΟ ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ 550γρ. ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ 100γρ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ 2 ΑΥΓΑ (προαιρετικά) 30γρ. ΦΡΕΣΚΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ 50γρ. ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ 2κ.σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ (50γρ. περίπου) ΦΡΥΓΑΝΙΑ και ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ ΑRISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΥΛΙΚΑ για την Σαλάτα με Πλιγούρι ,Λαχανικά και Πέστο Μυρωδικών 500γρ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ 3 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ 70γρ. – 80γρ. ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΣΠΑΝΑΚΙ 200γρ. ΕΛΙΕΣ ΑΠΥΡΗΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ 4-5 ΦΡΕΣΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ 2κ.σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ (100γρ. περίπου) 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΡΟΚΑ (100γρ. περίπου) ½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (100γρ. περίπου) ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ (60γρ. περίπου) 2κ.σ. ΞΥΔΙ 20γρ. – 25γρ. ΜΕΛΙ ΑΛΑΤΙ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend