Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κροκέτες Μπακαλιάρου

Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε μία κατσαρόλα με νερό μόνο να τον σκεπάζει. Ανάβουμε την φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, βγάζουμε τον μπακαλιάρο με τρυπητή κουτάλα και τον σουρώνουμε. Στο ίδιο νέρο βράζουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει σε κομμάτια, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις λιώνουμε με το πηρούνι, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε, τις 3 κουταλιές άνηθο, 1 αυγό και 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι διαλυμένο σε λίγη σόδα. Κάνουμε ένα πηχτό χυλό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μία ζύμη λίγο πιο πηχτή από τον κεφτέ. Εάν είναι αραιό το μίγμα, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. Αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο. Ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό σε αλεύρι και κάνουμε κροκέτες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.



Υλικά

600 γρ μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
2 μέτριες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές άνηθο
1 αυγό
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
Λίγη σόδα
Ηλιέλαιο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend