Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κριθαρώτο με γαρίδες *

Yλικά για 6 μερίδες

 

Βράζουμε τις γαρίδες με 4 φλυτζάνια νερό και με ένα κύβο maggi ή knorr για 3 λεπτά .Σουρώνουμε , κρατάμε το ζωμό σε ένα μπώλ και καθαρίζουμε τις γαρίδες .Βάζουμε σε κατσαρόλα 1,5 κουταλιά ARISTON και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι .και προσθέτουμε τα μανιτάρια ,αφού τα έχουμε στραγγίξει . Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια το κριθαράκι 2-3 λεπτά

,ώσπου να γυαλίσει και σβήνουμε με το κρασί .Οταν εξατμιστεί το κρασί ,ρίχνουμε το μισό ζωμό από τις γαρίδες και αφήνουμε την κατσαρόλα μας ανοικτή να πιεί το φαγητό τα ζουμιά του .Οταν πιεί το ζουμί ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο μισό ζωμό από τις γαρίδες .Σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μελώσει .Προσθέτουμε τις γαρίδες,την ψιλοκομμένη τομάτα και βράζουμε το φαγητό μας 3 λεπτά ανακατεύωντας .Προσθέτουμε την παρμεζάνα ,την κρέμα γάλακτος και κατεβάζουμε από την φωτιά .Κατόπιν βάζουμε μία κουταλιά

βούτυρο φρέσκο LURPAK .Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και μαιντανό ψιλοκομμένο .



Υλικά

1,5 κουταλιά ARISTON  

 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτί μανιτάρια ΚΥΚΝΟΣ ψιλοκομμένα 400 γρ

2 φλυτζάνια μέτριο κριθαράκι

600 γρ γαρίδες με φλοιό ΚALIMANIS

1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

Αλάτι ,Πιπέρι

1/2 γλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα reggiano

1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά LURPAK

1 maggi ή knorr κότας

1/2 φλυτζάνι ασπρο κρασί

 

  1

 

  1 11111 1



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend