Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κριθαράκι με Λαχανικά

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και αλατίζουμε. Τις αφήνουμε στο νερό και τις ξεπλένουμε. Ζεσταίνουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ, και σωτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει όπως και τα καρότα. Αμέσως ζεματάμε τον αρακά και τον σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια και τα καρότα. Μετά σοτάρουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βράζουμε για 15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι, το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε pyrex. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τις φρέσκες τομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, όπως και την φέτα. Ανακατεύουμε ελαφρά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Εάν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένο τυρί και πιπέρι.



Υλικά

1 πακέτο κριθαράκι
4 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
1 κρεμμύδια
2 φλάσκες μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 φλιτζάνι αρακά
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ
2 φρέσκες τομάτες
4 κουταλιές άνηθο
200 γρ φέτα σε κομματάκια
Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend