Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Kρέπες με τρία τυριά ,μανιτάρια και σπανάκι *

                                                                                 Υπέροχη συνταγή ,υπέροχος χυλός για αλμυρές και γλυκιές κρέπες ,από την α μ 

Ετοιμάζουμε τον χυλό και σε αντικολλητικό τηγάνι ,όπου αλείφουμε με χαρτί το ARISTON , ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ,λίγο να πάει παντού ,ψήνουμε για 1 λεπτό την πρώτη πλευρά ,γυρίζουμε με σπάτουλα  και ψήνουμε για ακόμα 1/2 λεπτό την δεύτερη πλευρά .Αποσύρουμε σε πιατέλα και τοποθετούμε τον χυλό διαδοχικά μέχρι να ετοιμάσουμε και τις 10 κρέπες .

Ξεκινάμε την γέμιση ,βάζοντας σε αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ ,τα μανιτάρια ,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού απορροφηθούν τα υγρά τους ,προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύουμε να ισομοιραστεί και σβήνουμε την φωτιά .

Αφού τοποθετήσουμε σε μπώλ την γέμιση ,μόλις κρυώσει ,προσθέτουμε τα τυριά μας τριμμένα χοντρά και τα δύο αυγά .Ανακατεύουμε και κατόπιν γεμίζουμε τις κρέπες .Αραδειάζουμε σε πυρέξ και περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας .Για την σάλτσα αυτή χρησιμοποιούμε μία απλή συνταγή με 400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες ,1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη ,1 κουταλιά ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ ,βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε στο τέλος 1 κουταλάκι θυμάρι και 1 κουταλάκι ρίγανη .

Αν θέλουμε προσθέτουμε ,ρίχνοντας σε σχήμα Ζ σάλτσα τυριού ,για να έχει το πυρέξ μας και κόκκινο και άσπρο χρώμα .

Ετοιμάζεται η τελευταία εύκολα ,αναμιγνύοντας τα υλικά της σάλτσας τυριού και ζεσταίνοντας τα σε κατσαρολάκι για 2-3 λεπτά .

Προσοχή ,το κορν φλάουερ διαλύουμε πρώτα στο γάλα και μετά τοποθετούμε στο κατσαρολάκι .

Ψήνουμε για 10 λεπτά σε φούρνο στους 180 ο C .



Υλικά

για 10 κρέπες 

Για τον χυλό :

2 αυγά

1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 πρέζα ζάχαρη

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 1/4 φλυτζανιού γάλα φρέσκο 

2 κ σ ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ λιωμένο για τον χυλό 

2 κ.σ ARISTON ,BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για το τηγάνισμα των κρεπών 

Για την γέμιση :

3 φέτες μπέικον 

3 κουταλιές ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ 

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

300 γρ μανιτάρια 

500 γρ σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο 

250 γρ ανθότυρο 

150 γρ κασέρι 

100 γρ παρμεζάνας 

2 αυγά 

αλάτι ,πιπέρι 

Για την σάλτσα τυριού :

1 φλυτζάνι γάλα 

1 κ ,σ κορν φλαουρ 

1 κ  ARISTON ,BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend