Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Kρέπες με σπανάκι

Αναμειγνύουμε τα υλικά της ζύμης και ρίχνουμε μία μεγάλη κουταλιά, τηγανίζοντας σε ειδικό σκεύος για κρέπες και γυρίζοντας μία φορά την κάθε κρέπα .Φυλάμε τις κρέπες και σκεπάζουμε με πετσέτα .
Αφού ζεματίσουμε το σπανάκι ,το σωτάρουμε στο ARISTON με το μπέικον ,το κρεμμυδάκι .τον άνιθο .Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό ,αλάτι ,πιπέρι .Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε τις κρέπες ,
Τις αραδειάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο με  ARISTON pyrex και τις περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος ,πασπαλίζοντας με κασέρι ή γκούντα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ,περίπου 20 λεπτά .



Υλικά

Υλικά για την ζύμη :

200 gr αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
375 ml γάλα
3 αυγά

Υλικά για την γέμιση :
1 κιλό σπανάκι
100 gr μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ARISTON

2 αυγά
½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιχτό
1 φλυτζάνι κασέρι η γκούντα
½ φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο
½ φλυτζάνι άνιθο
αλατι ,πιπέρι
¾ φλυτζανιού κρέμα γάλακτος



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend