Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κρέας Νουα Georgette Ιγγλέση

Πλένουμε το νουά μας , στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε . Σε χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ και βάζουμε την ουρά ανακατεύοντας να πάρει χρυσαφένιο χρώμα . Η φωτιά μας πρέπει να είναι πολύ δυνατή . Έχουμε έτοιμο μισό ποτήρι κρασί , ένα μεγάλο λεμόνι στυμμένο , βγάζουμε την ουρά μας από την φωτιά και ρίχνουμε πρώτα το κρασί , βάζουμε την ουρά στην φωτιά να πάρει μία βράση και κάνουμε το ίδιο με το λεμόνι. Έχουμε έτοιμο βρασμένο νερό σκεπάζουμε το νουά μας μέχρι την μέση και ψήνουμε για 2 ½ - 3 ώρες σε πολύ σιγανή φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Εάν θέλουμε δένουμε την σάλτσα με κορν φλαουερ.



Υλικά

1 ½ -2 Κιλά καλό νουά
2 Κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
½ Ποτήρι κρασί
1 μεγάλο λεμόνι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend