Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κουνουπίδι Au Gratin

Παίρνουμε το κουνουπίδι, το καθαρίζουμε από τα φύλλα και τα σκληρά μέρη και το πλένουμε. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αρκετό νέρο με αλάτι, χυμό λεμόνι και όταν πάρει βράση, βάζουμε μέσα το κουνουπίδι. Το αφήνουμε 15 λεπτά. Στα 10 λεπτά το γυρίζουμε για να μη λιώσει.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Το χωρίζουμε σε κομμάτια και το απλώνουμε σε ένα pyrex αλειμένο με ARISTON.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές  ARISTON και το κρεμμύδι, αφού το έχουμε περάσει στο blender. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ραντίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα κρέμα.
Οταν δέσει η σάλτσα (γίνεται αραιή) κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε 1 κουταλιά ARISTON, τον κρόκο του αυγού, πιπέρι, το τριμμένο τυρί, το roquefort και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το κουνουπίδι με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη φρυγανιά και λίγο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.



Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι

1 κρεμμύδι

3 φλιτζάνια γάλα

3 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ

4 κουταλιές αλεύρι

2 κουταλιές χυμό λεμόνι

1 κρόκο αυγού

2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα ή regatto

50 γρ roquefort

Λίγη φρυγανιά



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend