Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόσουπα

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε το κοτόπουλο βγάζοντας την πέτσα του, βάζουμε στην κοιλία του ένα κρεμμύδι. Το βράζουμε χωρίς αλάτι. Όταν μισοψηθεί του βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ρύζι για σούπα.
Για το αυγολέμονο βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός, προσθέτουμε του κρόκους και το χυμό από ένα λεμόνι. Μετά ρίχνουμε ζεστή τη σούπα σιγά σιγά στο αυγολέμονο. Τοποθετούμε στην σουπιέρα και σερβίρουμε.



Υλικά

1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
1/2 φλυτζάνι ρύζι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend