Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλo Στιφάδο

της Ελένης Αβούρη

Πλένουμε και κόβουμε σε μερίδες τα κοτόπουλα. Σωτάρουμε στην κατσαρόλα με το ΑΡΙΣΤΟΝ και προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα ωσότου ψηθεί και πιεί τα υγρά του. Όταν δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.



Υλικά

2 μικρά κοτόπουλα
3 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
1 ποτήρι κρασί άσπρο
½ φλιτζανάκι ξύδι
1 φλιτζάνι χυμό τομάτας
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
2-3 γαρύφαλλα
½ κιλό κρεμμύδια για στιφάδου



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend