Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο σουβλάκι με Couscous

Βάλτε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σ’ ένα γυάλινο μπολ και προσθέστε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον κορίανδρο. Ανακατώστε καλά, σκεπάστε το μπολ κι αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα. Στο μεταξύ, ανακατώστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βάλτε τα στο ψυγείο. Βουτήξτε σε νερό τέσσερα μεγάλα ξυλάκια για σουβλάκια, για 10 λεπτά.Προθερμάνετε το γκριλ. Περάστε το κοτόπουλο και τις πιπεριές στα ξυλάκια και ψήστε τα για 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Διατηρήστε τα ζεστά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το κουσκούσι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα στο κουσκούσι, προσθέστε τον κορίανδρο, αλάτι και πιπέρι κι ανακατώστε καλά. Μοιράστε το κουσκούσι στα πιάτα και σερβίρετέ το με τα σουβλάκια. Συνοδέψτε τα με τη σάλτσα γιαουρτιού.



Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε 24 κομμάτια
1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά,
χωρίς τα σπόρια, κομμένες σε 8 κομμάτια
χυμός ενός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκος κορίανδρος, ψιλοκομμένος 

Για τη σάλτσα
150 ml γιαούρτι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού,
ξύσμα ενός λεμονιού
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο 

Για το cous-cous
250 γρ. κουσκούσι
25 γρ. ΑΡΙΣΤΟΝ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια,
ψιλοκομμένα
3 κουταλιές φρέσκος κορίανδρος, ψιλοκομμένος



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend