Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο με Ρύζι Curry ή Κάρδαμο

της Κλαίρης Μιχαήλ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια, τις πιπεριές σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε σε μία κουταλιά  ΑRISTON πρώτα το κοτόπουλο  μέχρι να ασπρίσει απέξω σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά . Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα να βράσει μέχρι να πιεί το ζουμί. Πριν πιεί όλο το ζουμί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι.

Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα 1/2 κουταλιά ΑRISTON και προσθέτουμε τους σπόρους κάρδαμου . Μετά προσθέτουμε το ρύζι ,το αφήνουμε 2 λεπτά να γυαλίσει και κατόπιν προσθέτουμε το νερό - για κάθε φλυτζάνι ρύζι  μπασμάτι  ,προσθέτουμε  2 φλυτζάνια νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βαζούμε στα πιάτα το ρύζι και στο πλάι τοποθετούμε  το κοτόπουλο με την σάλτσα του .

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε το ρύζι μας με κάρρυ ,τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το ρύζι σε 1/2 κουταλιά ARISTON και κατόπιν προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό( για κάθε φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι) στα οποία έχουμε  ΗΔΗ διαλύσει 3 κουταλιές κάρρυ .  Σερβίρουμε ,βάζοντας το ρύζι στην άκρη του πιάτου και στο πλάι το κοτόπουλο με την σάλτσα του .

Σημείωση: Το κάρδαμο πρέπει να ανοιχτεί με μαχαιράκι προκειμένου να τσιγαριστούν οι σπόροι για να αρωματιστεί το ρύζι.



Υλικά

1 πακέτο κοτόπουλο στήθος
6 πιπεριές (2 πράσινες, 2 κόκκινες, 2 κίτρινες)
1 κρεμμύδι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Ρύζι μπασμάτι
Κάρδαμο ή
curry
1 και 1/2
κουταλιά  ARISTON ARI        



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend