Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο με παρμεζάνα στο φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C. Βάλτε σ’ ένα μπολ την ψίχα, την παρμεζάνα, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα, το ΑΡΙΣΤΟΝ, αλάτι και πιπέρι κι ανακατώστε τα καλά. Μοιράστε το μείγμα πάνω στα φιλέτα, πατώντας το με ένα πιρούνι για ν’ απλώσει. Βάλτε τα φιλέτα σ’ ένα ρηχό ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε τα και διατηρήστε τα ζεστά.Ρίξτε στο ταψί το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό κι ανακατώστε με το ζουμί του κοτόπουλου. Περιχύστε με το μείγμα τα φιλέτα και σερβίρετε αμέσως



Υλικά

25 γρ. ψίχα από μια λεπτή φέτα άσπρου ψωμιού,
ψημένο στην πέτρα
75 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
50 γρ. ΑΡΙΣΤΟΝ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο
μαυροπίπερο
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
,χωρίς την πέτσα
2 κουταλιές φρέσκος
μαϊντανός, ψιλοκομμένος



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend