Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο με μέλι και κατσικίσιο τυρί

Προθερμάνετε το γκριλ. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι ανοίξτε τα στήθη στη μέση, σε σχήμα φακέλου. Γεμίστε τα με το τυρί και ένα κλωνάρι θυμάρι. Κλείστε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες.Βάλτε τα στήθη σ’ ένα ταψί και αλείψτε τα με μέλι. Πασπαλίστε τα με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ψήστε τα στο γκριλ για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και ψήστε τα για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσει η επιφάνειά τους. Βγάλτε τις οδοντογλυφίδες.Στο μεταξύ, ζεστάνετε το ΑΡΙΣΤΟΝ σ’ ένα τηγάνι ψησίματος και ψήστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρετέ τα με τα στήθη του κοτόπουλου. Αν θέλετε, πασπαλίστε με λίγη πάπρικα.



Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς τα κόκαλα και την πέτσα
100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι και
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι,
ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μέλι
αλάτι και μαυροπίπερο
1 κουταλάκι πάπρικα και
επιπλέον για το γαρνίρισμα
2 κίτρινες και 2 κόκκινες πιπεριές,
χωρίς τα σπόρια, κομμένες σε
φαρδιές λωρίδες
1 κόκκινο κρεμμύδι,
κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend