Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο με κίτρινες πιπεριές και φρούτο του πάθους

Ρύζι, μπασμάτι ή άγριο στο ατμό για το σερβίρισμα
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες του ενός εκ. και αλατοπιπερώνουμε.Αφού κόψουμε το κοτσάνι από τις πιπεριές και βγάλουμε τους σπόρους, τις κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες του 1 εκ., την πράσινη πιπεριά την κόβουμε σε πλατύτερες λωρίδες.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές, για 4 τέσσερα λεπτά συνολικά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ΑΡΙΣΤΟΝ σε ένα ρηχό σκεύος. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές όλες και το σκόρδο για περίπου 4 λεπτά. Βάζουμε και το κοτόπουλο με τυχόν ζωμό που έχει βγει στο πιάτο και προσθέτουμε την ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο, για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύδι



Υλικά

500 γρ φιλέτο κοτόπουλο χωρίς πέτσα
2 κίτρινες πιπεριές
1 μικρή πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές λάδι από σταφύλι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
60 ml φρέσκο χυμό από φρούτο του πάθους
1 κουταλιά ξύδι από σαμπάνια
2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend