Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο Mango με ψημένη Quinoa

Ψήνουμε την quinoa σε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα μέχρι να στεγνώσουν οι κόκκοι, για περίπου 2-3 λεπτά. Ανεβάζουμε την φωτιά στο δυνατό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι οι κόκκοι να αρχίσουν να σκάνε. Όταν οι κόκκοι ροδίσουν ελαφρώς, μετά από 6 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 500 ml νερό, προσεκτικά, για να μην πιτσιλίσει. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε πάνω από μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερή, για περίπου 15 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε, το ginger, το μέλι και 1/4 κουταλάκι αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το mango και το αγγούρι και βάζουμε στην άκρη.Χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλο ανάμεσα σε μεμβράνη για να λεπτύνουν. Αλείφουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά ακόμα.Σερβίρουμε την quinoa και αφού την έχουμε ανακατέψει με ένα πιρούνι, την βάζουμε στα πιάτα. Από επάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το μίγμα του mango.



Υλικά

125 γρ quinoa, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
3 κουταλιές γιαούρτι (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο ginger
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
315 γρ mango σε κύβους
125 γρ αγγούρι σε κύβους, χωρίς σπόρους
4 φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς πέτσα περίπου 185 γρ το καθένα
1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend