Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο με γλυκόξυνη σάλτσα και ρύζι ,του Culinary Chef Γιώργου Παπακώστα

Aυτή η υπέροχη και πολύ απλή συνταγή του Culinary Chef Γιώργου Παπακώστα θα κάνει όσους την γευτούν τριςευτυχισμένους !
 
Ακολουθεί αναλυτικά η διαδικασία :
 
 
1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερόνουμε
2. Σε ενα μπωλ χτυπάμε τα αυγά 
3. Σε ένα δεύτερο μπωλ βάζουμε το κορνφλαουρ 
4. Ένα ένα βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο κορνφλαουρ και μετά στο αυγό
5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ΑRISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ  και τηγανίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και να μαγειρευτεί
6. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας
7. Αφαιρούμε το πολύ λάδι απο το τηγάνι και σωτάρουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά
8. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να γλασαριστεί
9. Σε ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες βάζουμε το ρύζι μας και το πλένουμε πολύ καλά να φύγει το άμυλο. 
10. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι μαζί με το νερό, το αλάτι και τα ARISTOΝ ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά στη μεσαία προς δυνατή φωτιά. Όταν δούμε το νερό να έχει υποχωρήσει κάτω από το ρύζι και να δημιουργούνται “κρατήρες” στην επιφάνεια, γυρνάμε τη φωτιά στη χαμηλή και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε 15 λεπτά θα είναι έτοιμο.
11. Σερβίρουμε το γλυκόξινο κοτόπουλο πάνω απο το ρύζι με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκκομένο


Υλικά

450γρ κοτόπουλο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 φρ κρεμυδάκι

2 σκ σκόρδο

4 κ.σ κορνφλαουρ

3 αυγά

1 κ.τ τζιντζερ

5 κ.σ ΑRISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ



Για την γλυκόξινη

1 κούπα ζάχαρη

4 κ.σ κέτσαπ

1/4 κούπα ξύδι λευκό

1/4 κούπα μηλόξυδο

1 κ.σ σογια σως

1 κ.τ σκόρδο τριμμένο



Για το ρύζι:

2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι

3 κούπες νερό

1 κ.γ αλάτι

1 κ.σ. ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ





Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend