Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κολοκυθόσουπα

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, το πράσο, το κρεμμύδι, την μαραθόριζα σε κομμάτια.

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά της σούπας, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ.

Ρίχνουμε τα βρασμένα λαχανικά στο blender. Εάν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το ζωμό που έβρασαν. Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου.



Υλικά

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα

Το λευκό μέρος από ένα πράσο

2 μέτριες πατάτες

1 μικρή μαραθόριζα (finochio)

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

2-3 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend