Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κολοκυθάκια Γεμιστά

Βγάζουμε την ψίχα από κολοκυθάκια, κουφώνοντας τα με ένα κουτάλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά τη γέμιση. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Σφηνώνουμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια το ένα πολύ κόντα στον άλλο στο πάτο της κατσαρόλας.
Σε μιά άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με έναν κύβο λαχανικών και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια. Βάζουμε από πάνω ένα μικρό πιάτο για να τα κρατάει σταθερά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να γίνουν.
Σάλτσα:
Παίρνουμε το ζωμό από τα κολοκυθάκια με μία βαθιά κουτάλα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι 2 κουταλές ΑΡΙΣΤΟΝ και χυμό από 1 1/2 λεμόνι. Σε ένα ποτήρι διαλύουμε το corn flour. Καθώς βράζει το ζουμί με το ΑΡΙΣΤΟΝ, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το corn flour, όση ποσότητα χρειάζεται για να πήξει (δεν είναι απαραίτητο να ρίξουμε όλο το μίγμα). Στη συνέχεια χτυπάμε 2 κρόκους αυγών σε μεγάλο μπολ και σιγά σιγά ρίχνουμε τη σάλτσα από τα κολοκυθάκια σουρώνοντας. Αφού τελείωσουμε ρίχνουμε όλη τη σάλτσα από το μπολ στην κατσαρόλα με τους κολοκυθάκια.



Υλικά

1 1/2 κολοκυθάκια

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο 2 φορές στη μηχανή

1/2 φλιτζάνι ρύζι

3/4 κρεμμύδια πολτοποιημένα

Λίγο μαϊντανο ψιλοκομμένο

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι τυρί τριμμένο

(προτείνεται η μυζήθρα)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

Υλικά για τη σάλτσα:

2 λεμόνια

1 ποτήρι γάλα

4 κουταλιές γεμάτες corn flour

2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ

2 κρόκους αυγών



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend