Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κολοκυθάκια Σαλάτα

Βράζουμε τα κολοκυθάκια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στα 4 και μετά σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα βρέχουμε με το λάδι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να μαριναριστούν στο λάδι για 2 ώρες περίπου. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο. Βάζουμε μία κουταλιά ξύδι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε από πάνω τις φλούδες της παρμεζάνας και βάζουμε στο ψυγείο



Υλικά

5-6 κολοκυθάκια φρέσκα

Λίγο λάδι

1 κουταλιά λεμόνι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 κουταλιές άνηθο

1 κουταλιά ξύδι

Φλούδες παρμεζάνα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend