Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κιουνεφέ ,original Τούρκικη συνταγή ,παραδεισένια

Αυτή η συνταγή είναι υπέροχη και έχει γεύση από παράδεισο .Θα μας την παρουσιάσει σήμερα 19-11-2015 στην εκπομπή ΕΛΕΝΗ της Ελένης Μενεγάκη στο κανάλι alpha o Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος ,μαζί με την παρουσίαση των χειροποίητων τυριών Provolone AURICCHIO ,που θα τα αγαπήσετε, είτε σε φαγητό και γλυκό, είτε συνοδευτικά .
 
Λιώνουμε το ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε ένα κατσαρολάκι και αλείφουμε ένα ταψάκι. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι όσο καλύτερα μπορούμε και τοποθετούμε το μισό από αυτό στο ταψί και πιέζουμε καλά ώστε να γίνει επίπεδο και να πάρει το σχήμα του ταψιού μας. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια του κανταιφιού με το μισό από το λιωμένο ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ώστε να πάει παντού. Στη συνέχεια απλώνουμε το τυρί PROVOLONE AURICCHIO DOLCE κομμένο σε λεπτές φέτες σε όλη την επιφάνεια του κανταιφιού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι μας, πιέζουμε καλά και περιχύνουμε το υπόλοιπο ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 45-60 λεπτά. 
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 2 λεπτά. 
Κατόπιν αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Μόλις το Κιουνεφέ μας βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε με το σιρόπι χλιαρό και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.
 
Στη περίπτωση που κάνουμε τηγανητό κιουνεφέ ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 100γρ ARISTON ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και το τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.


Υλικά

500γρ φύλλο κανταΐφι
500γρ PROVOLONE AURICCHIO DOLCE
 
200γρ ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
200γρ φιστίκι αιγίνης
100 γρ ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για το τηγάνισμα ,αν το κάνουμε στο τηγάνι 
 
Για το σιρόπι:
400γρ νερό
300γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
3τμχ γαρύφαλλο


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend