Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Καλοκαιρινή Σαλάτα Κινόα με Λαχανικά της Chef Ρένιας Σίμωση

Παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΕΛΕΝΗ ,της Ελένης Μενεγάκη στις 23/6/2016 στο κανάλι alpha από την Chef Ρένια Σίμωση 


Βάζετε την κινόα σε μια κατσαρόλα με το νερό και μόλις  πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά στη χαμηλή σκάλα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να ψηθεί για 10 λεπτά.  Αφήστε την να κρυώσει σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε ρίγανη.

Σε τηγάνι βάζετε τα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με το κρεμμύδι . Μετά από 5 λεπτά μόλις αρχίζει να μαλακώνει ,προσθέτετε  το κολοκύθι, το λευκό ξύδι και τη ζάχαρη και αφήνετε τα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Όταν είναι έτοιμα τα κρεμμύδια με το κολοκύθι ,τα ρίχνουμε στην κινόα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά  .

Βάζουμε τα κουκουνάρια να καβουρντιστούν για 2-3 λεπτά στο τηγάνι που ετοιμάσατε το κρεμμύδι και το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στην Κινόα  τα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ,δηλαδή  τον μαιντανό, την  ρόκα, το κρεμμυδάκι και τη ντομάτα.

Στο μπλεντεράκι βάζουμε το δυόσμο , το βασιλικό και το λεμόνι και κάνουμε μια σάλτσα την οποία θα ρίξουμε  πάνω από την Καλοκαιρινή Σαλάτα Κινόα .

Ανακατεύουμε  και σερβίρουμε .



Υλικά

2φλ. κινόα

2 φλ. νερό

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

3κ.σ. ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα (3φλ. περίπου)

3 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες ή μπαστουνάκια

5κ.σ. ξύδι λευκό

½ φλ. κουκουνάρι ή ηλιόσπορος

1φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 φλ. ρόκα κομμένη

3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

¼ φλ. φύλλα δυόσμου

¼ φλ. φύλλα βασιλικού

5κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού (χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια)



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend