Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κιμάς Picante

από την Μαρία Μάνου

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο νερό στο πάτο, τοποθετούμε τον κιμά και ανάβουμε την φωτιά. Προσέχουμε μέχρι να πιεί όλο το νεράκι και βάζουμε 2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κρεμμύδι, που έχουμε κόψει σε κυβους και σοτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και ριχνούμε τις τοματές, αφου τις έχουμε ξεφλουδίσει, ψιλοκόψει και αφαιρέσει τα σπόρια. Σε σιγανή φωτιά, προσέχουμε και ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στην πιο χαμηλή θερμοκρασία της κουζίνας. Ρίχνουμε αρκετό πιπέρι για να γίνει πικάντικος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε pyrex που έχουμε αλείψει με ΑΡΙΣΤΟΝ στρώνουμε τον κιμά από πάνω βάζουμε το μισό τυρί. Στρώνουμε από πάνω τον πουρέ κι από πάνω το υπόλοιπο τυρι και τελειώνουμε τις στρώσεις μας με τριμμένη φρυγανιά.

Συνταγή για πουρέ πατάτας.



Υλικά

800 γρ κιμάς μοσχαρίσιος χωρίς πάχος & νεύρα, περασμένος 2 φορές από τη μηχανή, σπάλα ή κιλότο

7-8 μέτριες τομάτες

3 μέτρια κρεμμύδια ξερά

Αλάτι, πιπέρι, 1 ξύλο κανέλα

Προαιρετικά σκόρδο

2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ

1 πιάτο βαθύ τριμμένη μυζήθρα ή provolone

Τριμμένη φρυγανιά



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend