Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κεφτεδάκια με Pecorino Romano Auricchio και Baby πατάτες τηγσνιτές

Σε ένα τηγάνι βάλτε τα 50γρ. ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και 30γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν όλα τα ζουμιά τους για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ βάλτε το αυγό, το γάλα, το ξερό ψωμί, αφήστε 2-3 λεπτά να μαλακώσει το ψωμί και μετά το τριμμένο Pecorino Romano Auricchio ,τον κιμά , το δυόσμο, το μαιντανό αλάτι και πιπέρι και το σωταρισμένο κρεμμύδι. Φτιάξτε τα κεφτεδάκια και πανάρετε τα σε τριμμένη φρυγανιά με το τυρί Pecorino Romano Auricchio σε αναλογία 2 μέρη φρυγανιά 1 μέρος τυρί. Βάλτε σε ένα τηγάνι ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ όσο εσείς θέλετε και ψήστε τα κεφτεδάκια σας! Κόψτε τις πατάτες, αφού τις πλύνετε, σε 2 ή 4 κομμάτια την κάθε μια , να έχει μέγεθος μιας μπουκιάς περίπου. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Να μην ψηθούν, να …κρατάνε για 15 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζετε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Αφού κρυώσουν τις στραγγίζετε . Μπορείτε να τις βράσετε από την προηγούμενη μέρα και να τις φυλάξετε στο ψυγείο. Σε μια φριτέζα βάλτε όσο ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ θέλετε και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τις πατάτες και τηγανίσετε τις μέχρι να ροδίσουν.


Υλικά

1000γρ. κιμά μοσχαρίσιο 3 κρεμμύδια (350γρ. περίπου) τριμμένα στον τρίφτη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 50γρ. ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ (3κ.σ. περίπου) 30γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (2κ.σ. περίπου) 100γρ. ξερό ψωμί 2 αυγά 1 κ.γ. φρέσκο ή ξερό δυόσμο Μαιντανό ψιλοκομμένο 120γρ. τυρί Pecorino Romano Auricchio τριμμένο 1 φλ. φρέσκο γάλα Αλάτι, πιπέρι Για το πανάρισμα Φρυγανιά τριμμένη Pecorino Romano Auricchio 1,5 κιλό πατατούλες γαλλικές με τη φλούδα τους Για το ψήσιμο και τηγάνισμα ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend