Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κεφτεδάκια

της Georgette Ιγγλέση
 
 
Βάζουμε τον κιμά σε μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα. Ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια, φροντίζοντας το αλεύρι να καλύπτει ομοίομορφα. Μόλις κάψει το ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη Σαλάτα .
 

Τρώγονται ζέστα ή κρύα


Υλικά

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 Λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ  : 25 Λεπτά

Για 4-6 άτομα

700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
3 φέτες ψύχα μπαγιάτικο ψωμί
2 αυγά
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλίες ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ   για  το τηγάνισμα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend