Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Καβουροσαλάτα σε Grapefruit

Πλένουμε και κόβουμε στα δύο grapefruits. Αφαιρούμε προσεκτικά την σάρκα τους, κρατώντας παράλληλα και το χυμό τους και την ψιλοκόβετε.

Καθαρίζετε το avocado και το κόβετε σε κύβους. Αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Στραγγίζουμε την κονσέρβα με την καβουρόψιχα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το tabasco, το χυμό των grapefruits, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα την καβουρόψιχα, την κομμένη σάρκα του grapefruit και του avocado. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα της καβουροσαλάτας στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα μας, τη μοιράζουμε στις φλούδες από τα grapefruit και τα τοποθετούμε είτε όλα μαζί σε πιατέλα, είτε το καθένα ξεχωριστά σε πιάτο.

Προαιρετικά μπορούμε να διακοσμήσουμε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κολιάνδρο.



Υλικά

2 grapefruits

1 avocado

Χυμό από 1 λεμόνι

300 γρ καβουρόψιχα

3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα

1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη

Tabasco

Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανο ή κόλιανδρο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend