Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Kατσικάκι λεμονάτο στην γάστρα ,με πατατες baby φούρνου ,του Chef Γιώργου Τσούλη

η συνταγή αυτή του Γιώργου Τσούλη παρουσιάστηκε στις 6/4/2017 στην εκπομπή ΕΛΕΝΗ ,της Ελένης Μενεγάκη
 
Εκτέλεση για το κατσικάκι:
Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑΕΛΑΙΑ και προσθέτουμε το κατσικάκι σε δόσεις. Δίνουμε καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του, κάθε δόση που είναι έτοιμη την βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τη βάζουμε  στη γάστρα για να βάλουμε την επόμενη δόση στην κατσαρόλα.
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε στη γάστρα, προσθέτουμε σε αυτήν τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και ανακατεύουμε με τα χέρια απλά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε τη γάστρα στο ψυγείο σκεπασμένη για 1 ώρα να βγάλουν όλα τα αρώματα τα υλικά που ρίξαμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 2-2,5 ώρες. 
 Εκτέλεση για τις πατάτες: 
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι.
Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20’ μέχρι να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές.
Μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε.
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρήμαχο σκεύος ή ένα ταψί του φούρνου, και αδειάζουμε μέσα τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το ARISTON, ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ, αλάτι, πιπέρι, απλώνουμε τα φύλλα φασκόμηλου από πάνω και τέλος το δενδρολίβανο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20’-25’ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι πατάτες. Καλό θα ήταν να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις πατάτες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Μόλις ψηθούν σερβίρουμε το κατσικάκι


Υλικά

1,5 κιλό κατσικάκι σπάλα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1/2κ.σ.ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
½ μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3σκ. σκόρδο καθαρισμένες και σπασμένες
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
3κλ. δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
½ μάτσο θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
500-600ml. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τις πατάτες:
1/2 κιλό πατάτες babyμε τη φλούδα τους
125γρ. ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
7-8 φύλλα φασκόμηλο 
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend