Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Καρβέλι γεμιστό με αρνάκι ή κατσικάκι

Θαυμάσια  συνταγή ,κάντε την στο πασχαλινό σας τραπέζι για να καταπλήξετε ...ο συνδιασμός λυωμένων τυριών ,ψωμιού ,κρέατος ,μυρωδικών και σκόρδου είναι υπέροχος .Τρώγεται ζεστό ...και τοποθετείται στο Πασχαλινό τραπέζι ,δίπλα στα κόκκινα αυγά και  την χωριάτικη σαλάτα

 

Zεσταίνουμε το ΑRISTON και σωτάρουμε τις πατάτες .Βγάζουμε σε μπώλ .Στο ίδιο ΑRISTON, ροδίζουμε το κρέας αφού αλατοπιπερώσουμε .Σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και κατεβάζουμε από την φωτιά .Προσθέτουμε στο κρέας όλα τα υπόλοιπα  υλικά  και ανακατεύουμε ελαφρά .Αφαιρούμε ένα μεγάλο καπάκι από το καρβέλι και το αδειάζουμε από την ψίχα ,αφήνοντας ένα πόντο ψίχα γύρω –γύρω .Γεμίζουμε το καρβέλι με το μίγμα .Κλείνουμε με το καπάκι .Βρέχουμε όλο το ψωμί  γύρω γύρω με  λυωμένο ARISTON και λίγο νερό . Τυλίγουμε με λαδόχαρτο και μετά με αλουμινόχαρτο το καρβέλι .Ψήνουμε στούς 200 βαθμούς για 11/2 ώρα .

 

Ευχαριστούμε  πολύ ,την Κα Φαίνη Πανηγύρη για την υπέροχη συνταγή που προσέφερε για άλλη μια φορά αφιλoκερδώς στις νέες νοικοκυρές μέσω του www.aristonkitchen.gr



Υλικά

1 καρβέλι ενός κιλού
2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι σε μικρές μερίδες
5 κουταλιές Α
RISTON
2 πατάτες σε κύβους
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 1/2 κουταλιά ρίγανη -3 σκελίδες λυωμένο σκόρδο
1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
300 γρ.μανούρι σε κυβάκια
Αλάτι ,Πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend