Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Καπνιστή Μπριζόλα με Αμύγδαλα και Σάλτσα Γιαουρτιού

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι. Όταν ζεσταθεί βάζουμε τα αμύγδαλα, τα γυρίζουμε λίγο και βάζουμε την μπριζόλα. Ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά Βγάζουμε σε ένα πιάτο τη μπριζόλα και τα αμύγδαλα. Εν τω μεταξύ βάζουμε στο mixer το γιαούρτι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δύοσμο. Μόλις ανακατευτούν τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο να ζεσταθούν. Περιχύνουμε τη μπριζόλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή μπορεί να γίνει και με χοιρινή μπριζόλα, η οποία όταν γίνει, σκεπάζουμε το τηγάνι κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί με τον ατμό.



Υλικά

1 καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
8 αμύγδαλα ασπρισμένα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend